EducatieInspiratie

Wist je dat?! Jouw maandelijkse shot weetjes #1.

geschreven door en 21 april 2020
Weetjes

Soms wil je even geen lap tekst lezen, maar gewoon op een efficiënte manier nieuwe dingen leren. Samen stelden wij een willekeurige lijst op met relevante weetjes. Waar zou jij nog meer over willen opsteken? Laat je reactie achter!

Weetje 1.

Net als bij vrouwen vermindert de vruchtbaarheid van mannen vanaf het 35ste levensjaar aanzienlijk. 

Weetje 2.

Mensen met een negatief lichaamsbeeld hangen vaak onrealistisch veel op aan hun uiterlijk; oftewel aan of ze van buiten mooi zijn. Ze denken bijvoorbeeld: “Alleen als ik een perfect lichaam heb, krijg ik een partner of word ik succesvol.” Aantrekkelijke mensen worden inderdaad vaak voorgetrokken, verdienen meer en zijn succesvoller. Maar aantrekkelijk zijn, hangt ook af van je zelfvertrouwen, de toekomstige verwachting dat we iemand dagelijks gaan zien, of je elkaar kunt laten zijn wie je bent, of je elkaar leuk vindt, veel overeenkomsten hebt en dezelfde spannende dingen beleeft. 

Weetje 3.

Wist je dat lesbische vrouwen vaker orgasmes beleven binnen hun seksuele relatie dan heteroseksuele vrouwen?

Weetje 4.

Tijdens de eerste zes weken in de baarmoeder bestaat er geen verschil in de uiterlijke geslachtsorganen van embryo’s van verschillende biologische geslachten. Een meisjes- of jongensgeslacht ontwikkelt zich pas na de eerste zes weken.

Weetje 5.

Een slappe penis is bij 95% van de mannen gemiddeld 9,8 centimeter lang. In erectie is dat gemiddeld 14,8 centimeter.

Weetje 6.

Wist je dat de term ‘libido’ (‘seksdrive’) eigenlijk geen juiste term is? Met libido bedoelde Oostenrijkse psychiater Sigmund Freud (1856-1939) dat de mens (en vooral de man) een instinctieve, spontane drift tot het hebben van seks in zich heeft. Het libido zou steeds verder toenemen als iemand niet regelmatig seks zou hebben. Volgens deze theorie (‘drifttheorie’) zou ‘zin in seks’ dus spontaan ontstaan. Volgens veel seksuologen van nu komt zin in seks niet uit het niets, maar is dit afhankelijk van verschillende factoren, zoals seksuele context, seksuele prikkels en een intact seksueel systeem (lichamelijk en psychologisch) om seksuele prikkels te kunnen verwerken. Zin in seks komt dus niet uit het niets en van ‘libido’ is eigenlijk geen sprake!

Weetje 7.

Anders dan de naam ‘maagdenvlies’ ons doet vermoeden, is dit helemaal geen vlies en kan het niet doorbroken worden. Het is een soepel dun randje weefsel rondom de ingang van de vagina. Je kunt er dus ook niet aan aflezen of je nog maagd bent of niet

Weetje 8.

Het wassen van je geslachtsdelen met wasemulsies of schoonmaken met doekjes die daarvoor bedoeld zouden zijn is helemaal niet goed voor je penis of vagina en vulva! Dit in tegenstelling tot wat wordt beweerd in de reclames van dit soort producten. De vagina is een zelfreinigend orgaan en hoef je alleen met water te wassen, en zo ook de penis!

Weetje 9.

Er bestaat geen ultieme of gemiddelde tijd voor de duur van voorspel. Het belangrijkste is dat jij en je partner allebei voldoende tijd nemen om seksueel opgewonden te raken en kunnen genieten van het vrijen. Uit onderzoek is gebleken dat zowel mannen als vrouwen zouden willen dat het voorspel langer duurt. Kortom, neem lekker de tijd!

Weetje 10.

Niet alleen tijdens partnerseks, maar ook tijdens masturbatie kan het opwindend en stimulerend zijn om verschillende standjes te gebruiken

Tot je volgende shot!

Beeld: Rawpixel

Wellicht ook interessant voor jou:

2 reacties

Gewoon Jan 20 mei 2020 om 22:49

Leuk artikel, lekker bondig! 👏 Maar… waar is nu de aflevering een dag later? 😲 Of is het eigenlijk een maandelijkse shot weetjes? 🤔

Antwoorden
mm
dr. Rinske Bakker 2 juli 2020 om 14:35

Gewoon Jan,
Dank! Goed opgemerkt. Iets dat ons als taalliefhebbers niet aan het oog ontschoten had mogen worden. 😉
Groet,
Team Bedmanieren.nl

Antwoorden

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.