Over de makers

Bedmanieren.nl is hét toegankelijke platform waarop serieus en onomwonden over seks wordt gepraat. Ons team wil graag dat dit platform (h)erkenning biedt en een opening is voor een respectvol gesprek over seksualiteit. Dat werkt namelijk bevrijdend. Het draagt bij aan groter seksgeluk en een meer tevreden leven. Bovendien vinden wij het belangrijk om, ten tijde van de tegenwoordige informatie-overload, betrouwbare en duidelijke informatie te geven in antwoord op wat jij wil weten.

De makers zijn allemaal opgeleid tot psycholoog en hebben werkervaring binnen de seksuologie. Onze vaste schrijvers zijn bovendien allen gespecialiseerd tot GZ-psycholoog én senior onderzoeker òf seksuoloog NVVS. Wij verdiepen en verbreden graag je kennis over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Denk aan seksueel contact met jezelf of een ander, maar ook aan relaties, gender, porno, daten, actualiteiten, anatomie of opvallende wetenschappelijke feitjes. Daarnaast bieden we jullie ook graag columns, kunst en vlogs aan, allemaal met dezelfde kunde. Zo hopen we vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven bij te dragen aan een positieve ontwikkeling van jouw bedmanieren.

De schrijvers leveren hun bijdragen aan Bedmanieren.nl op persoonlijke titel.


Hoofdredactie | Rinske Bakker
Webredactie | Lisanne Hummel
Vaste schrijvers | Rinske Bakker, Feya Haagsman, Lisanne Hummel, Simone Speelman
Columns | Reisleidster Jozy, Bedgeheimen, Dr. Love, Matthijs Kruk
Kunst | LILO, Aïsha Kanters
Redactie | Renée Broersma
Socials & engagement | Bente van Gameren & Martha Lange
Webbeheerder | Patrick Roelofs van Webnovation
Logo | Silke Kuilman


Over de schrijvers

dr. Rinske Bakker

Rinske BakkerBIG-registratie: 19925739225.

Nu: GZ-psycholoog, Seksuoloog NVVS i.o. bij het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie van het Amsterdam UMC – locatie VUmc.

Achtergrond: GZ-opleiding afgerond op de afdeling Medische Psychologie & poli Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. Promotieonderzoek afgerond op het gebied van seksuele rehabilitatie na gynaecologische kanker op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Titel proefschrift: ‘Sexual rehabilitation after treatment for gynaecological cancer’. Ervaring in de basis- en specialistische GGZ. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie. BSc Psychobiology.

Interesses: Seksuologie // Gender // Medische psychologie // Biopsychosociaal samenwerken.

// Bekijk alle artikelen van Rinske

dr. Lisanne Hummel

Lisanne Hummel

BIG-registratie: 19930769525.

Nu: GZ-psycholoog bij de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC. Tevens als postdoc betrokken bij seksuologisch onderzoek binnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Achtergrond: GZ-opleiding gevolgd bij de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie en de afdeling Psycho-oncologie van het LUMC. Promotieonderzoek afgerond in het Antoni van Leeuwenhoek naar de effectiviteit van een online seksuologische behandeling voor seksuele disfuncties bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Titel proefschrift: ‘Internet-based cognitive behavioral therapy for sexual dysfunctions after breast cancer’. Als postdoc onderzoeker binnen het LUMC betrokken bij onderzoek naar seksuele rehabilitatie na behandeling van gynaecologische kanker. MScHons Gezondheidszorgpsychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Medische psychologie // Psycho-oncologie.

// Bekijk alle artikelen van Lisanne

drs. Simone Speelman

Simone Speelman

BIG-registratie: 59921851225.

Nu: GZ-psycholoog, Seksuoloog NVVS bij de polikliniek seksuologie en polikliniek psychiatrie van het Maxima Medisch Centrum. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op middelbare scholen. Afgestudeerd (klinisch en wetenschappelijk) op de poli Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. MSc Clinical Psychology. BSc Social Sciences.

Interesses: Seksuologie // Cognitieve Gedragstherapie // Acceptance and Commitment Therapy // Partnerrelatietherapie // Seksuele voorlichting op middelbare scholen.

// Bekijk alle artikelen van Simone

drs. Bente van Gameren

Bente van Gameren

Nu: Adviseur & trainer seksuele gezondheid bij GGD IJsselland & burobente

Achtergrond: Werkervaring in (beleids)advies omtrent seksuele vorming, seksuele integriteit, sociale veiligheid en seksuele gezondheid. Onderzoek (Universiteit van Amsterdam) naar de invloed van de discrepantie tussen waargenomen seksueel gedrag en daadwerkelijk seksueel gedrag van peers op seksueel gedrag. Onderzoek (Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit) naar o.a. de beleving van seksualiteit en seksuele vorming onder christelijke jongeren. MSc Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding. BSc Pedagogische Wetenschappen.

Interesses: Seksuologie // Seksuele ontwikkeling en opvoeding // Seksuele voorlichting aan kinderen en jongeren // Seksuele gezondheid // Gendergelijkheid // Seksuele diversiteit.

// Bekijk alle artikelen van Bente

Renée Broersma

Nu: Gedragsdeskundige i.o. bij HVO Querido te Amsterdam. Maakt zich hard voor een beleid met aandacht voor seksualiteit. In opleiding tot forensisch orthopedagoog MSc aan de Universiteit van Amsterdam.

Achtergrond: Werkervaring binnen de GGZ – zowel in klinische setting in de verslavingszorg als in ambulante setting in de (forensische) psychiatrie. Daarnaast ervaring als vrijwilliger in het geven van gastcolleges over eetstoornissen en het geven van juridisch advies aan vluchtelingen. Schreef een meta-analyse over de effectiviteit van behandelingen voor anorexia nervosa in het kader van haar masterthese. 

Interesses: De Nederlandse taal // Seksuologie // Seksuele ontwikkeling // Ontwikkelingspsychologie // (Forensische) orthopedagogiek.

// Bekijk alle artikelen van Renée

drs. Martha Lange

Martha Lange

Nu: Psycholoog bij het Kennis- en zorgcentrum genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC – locatie VUmc.

Achtergrond: Masterthese geschreven over de invloed van een sociale rolwisseling op het psychisch- en sociaal functioneren bij gendervariante kinderen bij het KZcG van het Amsterdam UMC – locatie VUmc. Cursus seksuologische hulpverlening bij de RINO. Intensieve cursus seksuele voorlichting bij Everyone Deserves Sex Ed (EDSE). MSc Klinische Ontwikkelingspsychologie. 

Interesses: Seksuologie // Gender // Ontwikkeling // Seksuele voorlichting // Seksuele inclusiviteit // Communicatie onderwijs geven.

// Bekijk alle vlogs van Martha

drs. Feya Haagsman

Feya Haagsman

BIG-registratie: 99931944925.

Nu: GZ-psycholoog bij FACT-team Parnassia Noord Holland. 

Achtergrond: Ervaring in de generalistische basis- en specialistische GGZ. Geeft individuele therapie (cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, EMDR, mindfulness) en partnerrelatietherapie (emotionally focused therapy). Daarnaast ervaring met het geven van seksuele voorlichting op basisscholen. Afgestudeerd op de poli’s Psychosomatische Gynaecologie & Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum en Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Amsterdam UMC – locatie AMC. MSc Klinische Psychologie. BSc Klinische Psychologie.

Interesses: Seksuologie // Partnerrelatietherapie// Filosofie // Acceptance and Commitment Therapy.

// Bekijk alle artikelen van Feya

Reisleidster Jozy

Reisleidster Jozy

Reisleidster Jozy schrijft anoniem, zodat ze ongeremd kan vertellen over haar ontdekkingen. Samen onderzoeken jullie wat spiritualiteit en seksualiteit voor jou betekenen.

Jullie bezoeken verschillende landen met ieder hun eigen inspiratie en stromingen op dit vlak. Hierbij maken jullie een tussenstop in India, China, Egypte, Tibet en wellicht nog andere landen.

Bij elke column vind je een oefening waarmee jij je eigen pad leert bewandelen.

// Bekijk alle columns van Reisleidster Jozy

Dr. Love

dr love

Dr. Love schrijft anoniem, zodat ze ongeremd kan vertellen over haar of misschien wel jouw belevenissen. Dr. Love neemt je mee op haar wondere ontdekkingsreis door de digitale datingwereld.

Een nieuwe liefde vinden is tegenwoordig verworden tot naar links en naar rechts swipen van online datingprofielen en laat zich vergelijken met het vinden van een speld in een hooiberg.

Mission impossible, of toch niet?

// Bekijk alle columns van Dr. Love

drs. Matthijs Kruk

Matthijs Kruk

Matthijs Kruk is psycholoog en initiatiefnemer van Mind Your Sex, waarbij hij zich richt op mannen die vastlopen in seks en dit patroon willen doorbreken. Hij schreef het boek ‘Lust als last’ en maakte ook een podcast met dezelfde titel.

In zijn werk ziet hij vrijwel alleen maar mannen. Ze komen bij hem omdat seks een te grote rol is gaan spelen in hun leven, en ze daar last van ondervinden. Matthijs hoort verhalen die de mannen vaak nog nooit aan iemand hebben verteld. Over zijn ervaringen als psycholoog schrijft hij in zijn columnreeks.

// Bekijk alle columns van Matthijs

Bedgeheimen

bedgeheimen

Bedmanieren.nl wil seksualiteit bespreekbaar maken op een open en toegankelijke wijze. Hoe kan dit nu beter dan door persoonlijke ervaringen rondom seksualiteit met elkaar te delen?

De verhalen worden anoniem geplaatst, maar zijn geschreven door echte personen. Hiermee proberen we herkenning en erkenning te bieden voor iedereen.

Laat het ons weten als jij ook je verhaal wil delen.

// Bekijk alle Bedgeheimen

Bedmanieren in gesprek

Bedmanieren.nl wil graag dat ons platform (h)erkenning biedt en een opening is voor een respectvol gesprek over seksualiteit. In deze interviewreeks gaan we dit gesprek graag aan.

Wil jij met ons in gesprek over seksualiteit of heb je een leuk project rondom seksualiteit en wil je dat delen met anderen? Laat het ons dan weten!

// Bekijk alle Bedmanieren in gesprek


Sponsor ons!

Bedmanieren.nl is op 16 januari 2017 gelanceerd. Wij van team Bedmanieren.nl werken sinds 2016 aan dit educatieve platform. Ons platform en alle daaraan gerelateerde evenementen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Mocht je ons willen sponsoren, dan zijn we je heel erg dankbaar! Je kunt een gift doen via deze donatiepagina. Met de opbrengst bekostigen we de vormgeving van onze website en social media platforms, benodigde abonnementen voor het gebruik van rechtenvrije beelden, en natuurlijk de evenementenorganisatie. Alvast bedankt!