ErotiekRelaties

Samen masturberen kun je leren!

geschreven door 3 mei 2022
masturberen

Je hebt soloseks en je hebt partnerseks. Maar wat als je deze combineert? Samen masturberen, is dat raar? Nee! Samen masturberen kun je leren.

Masturberen als je een vaste (seks)partner hebt

Als je een relatie hebt of een vaste sekspartner, dan voelt het misschien raar om ook aan soloseks, oftewel masturbatie, te doen. Sommige mensen hebben het gevoel dat masturberen wanneer je alleen bent een soort van vreemdgaan is. Gezamenlijk masturberen kan ook wat onwennig voelen, en voor sommigen rust hierop een taboe. Sommige mensen hebben het idee dat je met de wens om samen te masturberen eigenlijk zegt dat je vindt dat je partner jou niet goed genoeg kan bevredigen. Wat zijn jouw gedachten hierover?

De voordelen van soloseks

In je eentje masturberen als je een relatie of vaste sekspartner hebt, daar is niks raars aan! Het kan fijn zijn om af en toe een moment voor jezelf, met alleen de focus op jezelf, te hebben. Dat mag bestaan naast seks samen met je partner en over deze behoefte hoef je je niet schuldig te voelen. ‘Vreemdgaan met jezelf’ kan juist voordelen bieden. Naast de ontspanning die het kan geven, kan masturbatie er ook voor zorgen dat je meer en meer ontdekt wat jij fijn vindt wat betreft seksuele stimulatie. Je kan bijvoorbeeld experimenteren met jezelf op verschillende manieren aanraken met je vingers of handen, glijmiddel gebruiken om sensaties te intensiveren, opwindende fantasieën toelaten, of seksspeeltjes uitproberen (bijvoorbeeld een clitorisvibrator of een masturbator voor mannen).

Soloseks kan er dus voor zorgen dat je beter weet wat jij prettig vindt in bed. Als je dit kan communiceren naar je partner (daar is ‘ie weer: communication is key!), wordt het alleen maar duidelijker wat je wil tijdens seksueel contact met een ander en kan je meer plezier beleven. Dat is voor zowel jouzelf als je partner leuk! Bekijk ook eens ons eerdere artikel over een nieuwe vorm van online sekstherapie, waarin 12 masturbatie technieken voor vrouwen zijn gedefinieerd.

Probeer tijdens masturbatie wel te variëren in de technieken die je gebruikt. Anders raak je namelijk zo gewend aan die ene manier die het beste werkt, dat het moeilijker kan worden om door gebruik van een andere techniek een orgasme te bereiken. Dat is jammer en maakt het voor je partner lastiger om jou te kunnen bevredigen.

Samen masturberen kun je leren

Samen masturberen wanneer je seks hebt, kan heel opwindend zijn. Het belangrijkste daarbij is natuurlijk dat beide partners dit prettig vinden en zich eraan kunnen overgeven. Dan kun je er samen van genieten. Het kan lastig zijn je zonder gêne over te geven, want je stelt je immers kwetsbaar op. Maar het kan ook heel intiem zijn en jou en je partner dichterbij elkaar brengen tussen de lakens. Dus vraag eens aan je partner, zonder oordeel: masturbeer jij weleens? Je kan dan de vraag natuurlijk ook terug verwachten. Durf jij daar eerlijk antwoord op te geven? En kan jij onder woorden brengen wat jou opwindt als je doet aan soloseks? Vervolgens kunnen jullie samen ontdekken wat jullie vinden van het idee om samen te masturberen. Iets nieuws proberen is altijd leuk, als beide partners zich er prettig bij voelen.

De suggesties voor seksspeeltjes in dit artikel zijn gedaan in samenwerking met Spice It Up.

Beeld: rawpixel.com.

Wellicht ook interessant voor jou:

11 reacties

Gert 9 februari 2018 om 00:27

Nog geen enkele reactie sinds het artikel geplaatst is? Of het artikel is sinds plaatsing niet gelezen, of het onderwerp is nog steeds een taboe. Mijn vrouw en ik zijn al meer dan dertig jaar samen. Masturbatie is bij ons vanaf het begin een essentieel onderdeel van ons seksleven geweest. Vaak gebruikte ze een speeltje als ze tijdens de gemeenschap op het randje van een orgasme zat, maar ze schroomde ook nooit om haar hand tussen ons in te friemelen om haar clitoris te stimuleren teneinde een orgasme te krijgen. Haar eerste vibrator en dildo moest ik nog alleen kopen. In de loop van de jaren is ook die schroom weggevallen en gaan we samen winkelen. We masturberen ook voor elkaar. Het kijken en luisteren naar elkaar terwijl we masturberen is een echte ‘turn on’. Het kan zo bevredigend zijn dat we de gemeenschap achterwege laten. Ik heb er geen probleem mee dat ze masturbeert als ik er niet ben. Ze heeft qua werkuren een ritme waarbij ze twee ochtenden in de week vrij is. Minstens één ochtend is gereserveerd voor een masturbatiesessie. Na afloop stuurt ze me via Whatsapp een discreet berichtje. In de meeste gevallen geeft ze ‘s avonds een show waarin ze laat zien met welk(e) speeltje(s) ze die ochtend heeft gemasturbeerd, waarna ik haar nog eens moet bevredigen door gemeenschap met haar te hebben. Favoriete speeltjes zijn momenteel de Stronic Drei, vaak gecombineerd met de finger flex bendable massager. Die laatste wordt tot haar verdriet niet meer gemaakt maar af en toe komen we nog een exemplaar tegen in een sexshop en het is me gelukt om een viertal te importeren via Ebay.

Antwoorden
mm
Lisanne Hummel 9 februari 2018 om 18:09

Beste Gert,

Bedankt voor je uitgebreide en openhartige reactie op ons artikel! Hoewel het artikel vaak is gelezen, zijn reacties inderdaad uitgebleven. We zijn blij dat jij daar nu verandering in brengt. Wat goed om te lezen dat jij en je vrouw masturbatie, wat jullie allebei fijn vinden om te doen, in jullie seksuele relatie hebben verwerkt en hier samen van genieten. Wie weet vormt jullie verhaal een inspiratie voor anderen! Het allerbelangrijkste is natuurlijk om hier als stel een manier in te vinden die bij allebei de partners past. Wat goed dat dit bij jullie zo mooi is gelukt. Geniet!

Groeten van Bedmanieren

Antwoorden
Gert 15 augustus 2018 om 19:25

Ik lees jouw reactie nu pas, Lisanne. Dank voor alle positieve woorden.

Antwoorden
Marlies 5 april 2018 om 17:42

Idd fijn om te lezen. Mijn vriend en ik zijn meestal de weekends bij elkaar en dan hebben we best wel veel verlangen naar elkaar en speelt masturberen en wederzijds niet zón rol wij zijn dan iedere keer als de konijntjes, hihi, maar als we gaan samenwonen kam ik het me best wel voorstellen…

Antwoorden
Olle Babs 20 mei 2018 om 15:10

Mijn vrouw en ik zijn 42 jaar getrouwd en doen het 44 jaar met elkaar. Dat doen is echter de laatste 10 jaar erg veranderd. Door haar ziekte is gewone sex te pijnlijk. Maar we spelen wel met elkaar. En laten elkaar klaarkomen. Met de mond of de vongers. Heerlijk. Daarbij hebben we ook elkaars anus ontdekt. Als ze te moe is dan kijkt ze gewoon hoe ik mezelf klaarmaak. Ze zuigt dan wel eens aan mijn tepels.

Antwoorden
Fransisca 15 augustus 2018 om 07:34

Na ieder eerst een andere huwelijk te hebben gehad van bij 25 jaar, zijn wij nu 17 jaar getrouwd. Ik had altijd al last van droogte, maar in het begin van de nieuwe relatie ging dit beter. Ik kwam in de overgang en het penetreren werd steeds pijnlijker. Uiteraard zijn daar middeltjes voor maar dat is dan toch wel een gedoetje. Mijn man was in het begin van onze relatie al redelijk nieuwsgierig hoe ik de sex beleefde in het jaar alleen zijn. Eerst ontkende ik de masturbatie, maar dit leek hem sterk. Door het praten hierover, gingen wij het steeds meer toepassen in sexleven. Als ik bijv bovenop zat stimuleerde ik mijn orgasmes met mijn vingers via mijn clitoris en schaamde mij er niet meer voor. Nu ( wij zijn begin 60 ) masturbeert mijn man regelmatig ( gemiddeld 2 tot 3 x per week ) gewoon naast mij in bed. Ik vind dit totaal geen probleem, zijn behoefte ligt een stuk hoger dan die van mij. Ongeveer 1x per week masturbeer ik dan ook mee, Met een mini vibrator kom ik dan snel klaar, hij zorgt er dan voor dat dit gelijk gebeurt. Overigens slaap ik niet altijd erg goed. Mijn man adviseerde mij om in die momenten lekker met mijzelf te spelen, puur voor de ontspanning. Dus zo af en toe kom ik dan heerlijk klaar terwijl hij slaapt. iedere ochtend vraagt hij hoe ik geslapen heb, dan vertel ik ook vaak dat ik dmv van mijn vingers mij heerlijk heb ontspannen. ( gebruik dan niet de vibrator, het duurt dan heerlijk wat langer en hij kan lekker doorslapen vanwege het geluid van de mini vibrator )
Op deze wijze beleven wij de sex op een prima manier, ik vind het fijn dat het voor ons zo helemaal een open kwestie is.

Antwoorden
mm
Lisanne Hummel 29 augustus 2018 om 09:51

Beste Fransisca,

Dank voor het zo open delen van jullie ervaringen. Mooi dat u en uw partner hier samen een manier in hebben gevonden waar jullie je allebei prettig bij voelen en dat jullie elkaar kunnen voorzien van behulpzame adviezen! Ga zo door!

Hartelijke groeten,
Het team van Bedmanieren

Antwoorden
Ger 5 februari 2019 om 02:38

Beste Lisanne en Gert, mijn naam is Ger. Ik heb met genoegen je openhartige verhaal gelezen. Je hebt het zo geschreven dat ik me in jullie situatie plaats en m’n verbeelding gaat met me aan de haal. Ik ben best jaloers op de manier hoe jullie met elkaar erotiek bedrijven. Ik ben wat ouder (70) en daarmee komen ook wat gebreken. Sinds een paar jaar verslapt mijn erectie bij penetratie. Daarmee is een hoop spanning en plezier verdwenen. Als ik masturbeer werkt het allemaal nog naar behoren. Mijn vrouw en ik hebben onze sex aangepast, we masturberen eens per week samen. Dat doen we op een vaste dag, in de slaapkamer en het is evengoed fijn. We komen er niet meer toe om het op “verrassender plaatsen” te doen en dat is jammer. Ik moet toegeven dat dat eerder aan mij ligt dan aan mijn vrouw. Af en toe probeer ik er wat meer spanning in te brengen met wat “dirty talking”. Het inspireert kennelijk niet voldoende want mijn vrouw vraagt er nooit om of moedigt me niet aan. Ik hoop dat zij haar eigen fantasie een keer met mij deelt. Tot op heden is dat nog niet gebeurt. Ik wil het hierbij laten want ongemerkt maak ik mogelijk een te lang verhaal en ik realiseer me dat mijn reactie wat laat is. Ondanks dat hoop ik iets te vernemen. Groeten.

Antwoorden
mm
Lisanne Hummel 26 februari 2019 om 21:21

Beste Ger,

Dank voor de reactie en wij waarderen open verhalen over seksualiteit erg, dus schroom niet om een verhaal te typen. Wat goed om te lezen dat u en uw vrouw samen een andere, nieuwe manier van seks en samen intiem zijn hebben gevonden die werkt en fijn is voor jullie. Ga zo door, en misschien komt de fantasie van uw vrouw binnenkort eens ter sprake of durft u ernaar te vragen. Wie weet zou dat uw intieme moment nog bijzonderder en prettiger kunnen maken! Veel succes en seksueel plezier gewenst.

Vriendelijke groeten,
Team Bedmanieren.nl

Antwoorden
Johan 17 januari 2021 om 12:07

Hallo, wij zijn beide halfweg de vijftig en door ons drukke leven durft ons sexleven wat achterwege te blijven. Wij hebben altijd geweldige sex gehad, en om er weer wat vuur in te brengen, deelde ik mijn fantasie met mijn vrouw om thuis naakt te lopen en samen te masturberen. Na ons eerste gène overwonnen te hebben, kan ik je wel vertellen dat dit ons echt n boost gaf. Wat geil was het om mijn vrouw te zien te spelen met zichzelf, en zei vond het ook ontzettend opwindend want voor het eerst lukte het haar om te squirten. Wat heerllijk is het nu om samen naar het naaktstrand te gaan en soms n beetje ondeugend te zijn. Gewoon doen!!!!

Antwoorden
mm
dr. Lisanne Hummel 17 januari 2021 om 18:45

Hoi Johan,

Wat mooi en vooral leuk dat jullie dit hebben ontdekt. Veel plezier!

Groeten van het team van Bedmanieren.nl

Antwoorden

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.