ErotiekRelatiesSeksualiteit

Samen meer ontdekken in je seksuele relatie?

geschreven door 26 januari 2021
Wensen en grenzen

Met betrekking tot seksualiteit en intimiteit valt er veel te ontdekken. Als pubers doen we dat wanneer we voor het eerst zoenen, masturberen of seksueel contact hebben. Ook in nieuwe relaties gaan we op ontdekkingstocht met de nieuwe partner(s). Maar wat doe je als je meer wilt ontdekken in je relatie, maar niet goed weet hoe dit aan te geven?

Ben je al geprikkeld?

In de wondere wereld van seks en seksualiteit valt er veel nieuw terrein te verkennen. Op Bedmanieren.nl hebben wij eerder artikelen geschreven over allerlei onderwerpen die zich wellicht begeven op nieuw terrein voor jou en/of je partner. Denk aan BDSM, polyamorie, tantrische seks of samen masturberen. Ben je hierdoor geprikkeld of geïnspireerd geraakt? Lijkt het je leuk om eens wat nieuws te proberen, maar vind je het moeilijk om dit te bespreken met je partner? Dan is het volgende misschien wel iets voor jou!

Wensen en Grenzen oefening

  • Maak samen een lijst met alle intieme en seksuele activiteiten die je maar kan bedenken. Het is nu nog niet nodig om te bedenken of jullie deze activiteiten allebei ook echt zouden willen uitvoeren. Het kan van tongzoenen tot partnerruil gaan; alles is goed! Hoe langer de lijst, des te meer ruimte voor gezamenlijke inspiratie. Als jullie niet ver komen, kan Google wellicht uitkomst bieden.
  • Na het maken van de lijst is het tijd om post-its erbij te pakken. Neem twee verschillende kleuren post-its of twee kleuren stiften, kies ieder een eigen kleur en schrijf beiden alle intieme en seksuele activiteiten op de post-its.  
  • Daarna categoriseren jullie om de beurt de seksuele activiteit in: ‘Ja’, ‘Misschien’ en ‘Nee’. Dit kan je op de muur doen door de post-its waarop jullie beiden ‘Ja’ zeggen rondom dezelfde plek te plakken, net als voor de andere twee categorieën. Hierdoor ontstaat er een soort ‘moodboard’ van seksuele activiteiten!
Afbeelding door Kelly Sikkema via Unsplash
  • Ga hierna samen het gesprek aan over waarom je bepaalde dingen (misschien) zou willen proberen, of wat je aanspreekt in een seksuele activiteit. Probeer zo min mogelijk te oordelen, maar vooral te onderzoeken wat jou of je partner hierin aanspreekt.
  • Het belangrijkste is om te onthouden dat een ‘Nee’ ook echt een duidelijke nee is. Dus als jij of je partner iets onder ‘Nee’ hebben geplakt, dan valt deze seksuele activiteit weg (ook als de ander het briefje bij ‘Ja’ of ‘Misschien’ had geplakt). Uiteraard kun je wel met elkaar bespreken waarom dit de één wel aanspreekt en de ander niet.  
  • De categorieën ‘Ja’ en ‘Misschien’ blijven over. Hier zit de ruimte om samen te ontdekken wat jullie allebei leuk vinden! Klaar voor actie? Doe de briefjes in een pot en pak er af en toe eentje uit.

Mocht je nog op een andere manier je seksleven en seksualiteit willen uitbreiden, dan zou je het erotische spel Ultiem Verlangen kunnen aanschaffen. Dit kan natuurlijk ook een seksuele bezigheid zijn die op jullie lijst van seksuele activiteiten komt te staan. Veel plezier!

Bovenstaande oefening is geïnspireerd door de ‘Wensen en Grenzen’-oefening van de website Seksuele Disfuncties.

Hoofdafbeelding via Rawpixel

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.