EducatieSeksualiteit

De prostaat: de mannelijke G-spot

geschreven door 20 november 2018
prostaat

De G-spot bij vrouwen is een beruchte, veelbesproken fabel. Op Bedmanieren.nl kon je al eerder lezen dat de G-spot in werkelijkheid onze clitoris is die van binnenuit gestimuleerd wordt. Maar wist je dat ook mannen een G-spot hebben? En nee, dat heeft niets met een clitoris te maken… De G-spot bij mannen is namelijk de prostaat. Dit orgaan kan helpen om (sneller) een orgasme te bereiken.

Een G-spot bij mannen? Ja dat klopt! Alleen heet het bij mannen de P-spot. P staat in dit geval voor prostaat. Door de prostaat te stimuleren kan een man heftiger en sneller klaarkomen, zonder dat daar een erectie voor nodig is. Het kan dus ook helpen bij mannen met een erectiele disfunctie. Maar hoe werkt het stimuleren van de prostaat?

De prostaat

De prostaat is een klier die om de plasbuis van de man heen ligt, net onder de blaasuitgang. Deze klier maakt vocht aan om de zaadcellen te vervoeren tijdens ejaculatie. Het prostaatvocht en de zaadcellen samen noemen wij sperma. Bij ejaculatie wordt het sperma naar buiten geperst omdat de prostaat samentrekt. Het door de prostaat aangemaakte vocht zorgt ervoor dat de zaadcellen in leven blijven buiten de testikels.

www.andros.nl

De locatie van de prostaat. Afbeelding afkomstig van www.andros.nl

Waarom stimuleren?

De prostaat is naast een functioneel orgaan, ook een gevoelig orgaan. Het stimuleren hiervan kan zorgen voor verhoogde opwinding, een stijvere erectie en een intenser orgasme. Ook kan het stimuleren van de prostaat ervoor zorgen dat een man kan klaarkomen zonder dat daar überhaupt een erectie voor nodig is.

Hoe stimuleer je?

Om de prostaat te stimuleren is het aan te raden om veel glijmiddel te gebruiken; het masseren en stimuleren van de prostaat gaat namelijk via de anus. De prostaat voelt aan als een soort kastanje en ligt rond de 7 centimeter diep. Een (bed)partner kan hier veel gemakkelijker bij dan iemand bij zichzelf. Het is echter belangrijk dat dit geen pijn doet! Geef het dan ook aan wanneer dit wel het geval is. Als de vinger stapsgewijs wordt ingebracht, kan de kringspier wennen en ontspant deze. Als je vervolgens met de vinger een ‘kom hier-beweging’ maakt, wordt de prostaat gestimuleerd.

Daarnaast zijn er prostaatstimulators te koop, mocht je het liever niet met een vinger doen. Op de website van de Paarse Keizerin kan je erover lezen en een stimulator kopen.

https://www.centrumvoorurologie.nl

Hoe stimuleer je de prostaat? Afbeelding afkomstig van https://www.centrumvoorurologie.nl

Mocht je de prostaat niet via de anus willen stimuleren, dan kan ook op het perineum gedrukt worden. Het perineum is te vinden tussen de balzak en anus. Hier liggen ook veel zenuwuiteinden. Let wel op dat je niet te hard drukt en dat je blijft afstemmen met je partner!

En mocht je denken dat anale seks alleen voor homoseksuele mannen is, dan heb je het mis! Voor iedere man kan het prikkelen van de prostaat een stimulerende werking hebben. Zelfs artsen adviseren regelmatige prostaatstimulatie om ontstekingen in de prostaat te voorkomen. Dus naast lekker is het stimuleren van de prostaat ook nog eens gezond!

Hoofdafbeelding: Rawpixel

Wellicht ook interessant voor jou: