Relaties

De wondere wereld van het naakt daten

geschreven door 25 december 2018
Naakt stel aan tafel

Iemand voor het eerst naakt zien, is meestal wel een dingetje. Toch zijn er mensen die hier nog een stap verder in gaan. Ze willen naakt de liefde proberen te vinden door deel te nemen aan een datingshow op televisie. Ze geven zichzelf helemaal bloot en dan ook nog eens voor miljoenen mensen achter de buis. Is dit iets voor jou? Denk jij dat dit kan werken?

Ken je de Break-Out! nog? Een tijdschrift uitgegeven in het einde van de jaren 90, voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Hoewel het blad voornamelijk over sterren en showbizznieuws ging, dankte het de grote naamsbekendheid aan de openhartige wijze waarop er over seks gesproken werd. Met name de rubriek “Liefde en Seks”, waarin jongeren uit de kleren gingen en vertelden over hun liefdesleven was razend populair. Tegenwoordig willen we steeds meer naakt zien, en wel op televisie.Eerder schreven we al op Bedmanieren.nl over naakt yoga. In deze blog wordt ingegaan op het naakt daten.

Naakt daten op de TV

In 2014 kwam RTL met het datingprogamma Adam zoekt Eva. De kandidaten zijn op zoek naar een relatie en ontmoeten elkaar naakt op een tropisch eiland. Na Adam zoekt Evakomt productiebedrijf Blue Circlemet een nieuw programma dat draait om blote lichaamsdelen: Undress for Love. Het programma is gebaseerd op het Engelse programma Naked Attraction, waarin kandidaten iemand kiezen om mee op date te gaan op basis van hun ontblote lijf.

Progamma Naked attraction. Bron: Televisier.nl

In het Engelse programma Naked Attractionstonden vijf kandidaten in een soort pashokjes. Elke ronde werd er iets meer van hun lichaam onthuld. Eén gelukkige laat telkens het (naar zijn of haar mening) minst aantrekkelijke lichaam afvallen, tot er nog maar één iemand over is. De kiezer moet uiteindelijk zelf ook uit de kleren. De makers van de Nederlandse Undress for Lovehameren erop dat deze versie vooral om het innerlijk draait. Hierin krijgen de kandidaten eerst elkaars lichaam naakt te zien, zonder dat het gezicht te zien is. In deze ronde mogen de deelnemers elkaar het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen. Daarna zien ze ook elkaars gezicht en mogen ze aangeven met wie ze een match denken te zijn.

Bloot leidt af

Maar waarom eigenlijk naakt? Het idee hierachter is volgens RTL dat barrières wegvallen omdat je allebei naakt bent en je je daarom sneller blootgeeft aan de ander. Sneller blootgeven is misschien wat ver gezocht, maar je zit wel samen in een ongemakkelijke situatie. Wellicht geeft dat wat inzicht in hoe iemand zich daarin opstelt. En door die vreemde situatie is het misschien lastiger een masker op te zetten. Dating-expert Tom Gorny van het YouTube-kanaal Ask A Guydenkt dat het naakt zijn juist averechts werkt: “Het hele naakt zijn, gaat de boel overheersen. Het is het enige waar je op dat moment mee bezig bent, terwijl je bezig zou moeten zijn met elkaar.” Er lijkt wel wat in te zitten dat die naakte lichamen afleiden van hetgeen bij het daten belangrijk is: elkaars innerlijk leren kennen. Daarnaast kun je je voorstellen  dat je steeds bezig bent met hoe je moet zitten of staan om er een beetje gunstig uit te zien zonder kleding. Dat helpt ook niet echt. Ook voelen mensen zich beschaamd omdat de ogen steeds naar het gebied afglijden tussen iemands benen. Kortom, allemaal factoren waar je je meer mee bezighoudt dan het leren kennen van de ander.

Ware liefde?

Of je nou echt de ware liefde kan vinden via zo’n programma is maar de vraag. De wereld van daten is al moeilijk genoeg en het zou fijn zijn als een programma je daarbij kon helpen.Behalve een eventuele nieuwe liefde levert het vooral fantastische televisie op. Daarnaast haal je ook het spanningscomponent weg; met kleren aan is de eerste ontmoeting eigenlijk veel leuker omdat je nog niet weet hoe de ander er daaronder uitziet. De eerste keer dat je met elkaar naar bed gaat, is dan veel spannender en intiemer. Tenzij je doel van het daten alleen seksueel contact is. Dan zorgt deze vorm van daten er natuurlijk wel voor dat je meteen weet wat voor vlees je in de kuip hebt; wel zo handig.

bron hoofdafbeelding: http://globetrendermagazine.com

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.