BehandelingEducatieSeksualiteit

Een nieuwe vorm van sekstherapie: OMG Yes!

geschreven door 7 februari 2017
Nieuwe sekstherapie voor vrouwen

Deze nieuwe sekstherapie is helemaal van deze tijd: een website met uitleg over 12 sekstechnieken voor vrouwen, inclusief video’s en een ‘virtuele vulva’.

Eerder schreven we op Bedmanieren.nl over de grondleggers van de moderne sekstherapie: William Masters en Virginia Johnson. Hun werk stamt uit de jaren ’70. Inmiddels is het zo’n 40 jaar later, en breidt sekstherapie zich nog steeds uit, zoals bijvoorbeeld met het nieuwe online programma OMG Yes.

Een nieuwe sekstherapie op basis van onderzoek

Dit nieuwe programma is ontwikkeld door onderzoekers van Indiana University en The Kinsey Institute. Om de inhoud van de sekstherapie vorm te geven, zijn er allereerst interviews gehouden met 2000 vrouwen. Uit deze interviews kwam naar voren dat vrouwen grosso modo dezelfde technieken blijken te gebruiken tijdens seks en masturbatie. Sommige van deze technieken hadden voorheen nog geen naam, maar zijn nu dus door de onderzoekers van OMG Yes gedefinieerd en van een naam voorzien.

12 sekstechnieken

Het programma is ingedeeld op basis van de 12 technieken die de onderzoekers hebben ‘ontdekt’. De technieken hebben namen als: edging, multiples, en orbiting. Edging is onderdeel van het (korte) gratis introductie-programma, en is dus via de website te bekijken. Edging is het meermaals achter elkaar bijna tot een orgasme komen, maar net voor het hoogtepunt stoppen met de seksuele stimulatie. Door dit een aantal keer achter elkaar te doen, kan door sommige mensen uiteindelijk een intenser en langduriger orgasme worden ervaren.

Het programma bevat veel filmpjes van vrouwen die vertellen over wat voor hen werkt op seksueel gebied. Ook zijn er educatieve video’s om de technieken te introduceren. Zo is er een filmpje te vinden waarin een vrouw uitlegt hoe zij zichzelf bevredigt. Vervolgens wordt zij gefilmd terwijl zij op bed ligt en masturbeert. Het filmpje toont haar vulva en clitoris, en tijdens de video legt de vrouw uit wat zij doet en wat zij daar prettig aan vindt.

Virtuele vulva

Het programma probeert zo vrouwen te leren de 12 verschillende technieken te gebruiken en te kijken wat het beste bevalt. Het doel is meer genieten van seks, het taboe rondom vrouwelijke seksualiteit te doorbreken, en betere orgasmes te ervaren. Een van de functies die helemaal modern is, is de ‘virtuele vulva’: een afbeelding van een vulva die kan worden aangeraakt en reageert op deze aanraking. Zo kunnen vrouwen virtueel oefenen met de technieken, waarbij zij worden voorzien van feedback. Volgens de onderzoekers leren vrouwen door dit virtueel oefenen sneller om de technieken ook werkelijk bij zichzelf (of een ander) toe te passen.

Effect van het programma

Hensel en collega’s hebben het effect van het programma onderzocht. Zij gaven 870 vrouwen voor vier weken toegang tot OMG yes met de vraag het programma te doorlopen. De vrouwen vulden voorafgaand en na vier weken vragenlijsten in over hun ervaring. De deelneemsters rapporteerden een toename in kennis over hun eigen seksuele plezier en voorkeuren, en over hun zelfvertrouwen en een positief gevoel over die kennis. Ook ervaarden zij meer plezier tijdens zowel masturbatie als partnerseks. Veel van de vrouwen gaven aan dat zij zich na het gebruik van OMG yes meer gemotiveerd voelden om hun voorkeuren te onderzoeken en dat zij zich zekerder voelden over het uitleggen van hun voorkeuren aan hun partner.

Fan van OMG Yes?

Alhoewel maar een klein deel van het programma gratis is te bekijken, zijn we benieuwd naar jouw eerste indruk! Herken je jezelf in de vrouwen die in de video’s hun persoonlijke verhaal vertellen? Maak je zelf al gebruik van (een deel van) de 12 technieken die OMG Yes heeft vastgesteld? En ben je misschien zelfs van plan naar de betaalde versie van het programma te kijken?

Hoofdafbeelding: rawpixel.com.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.