Seksualiteit

Orgasmic Massage: wat is dat nou?

geschreven door 3 januari 2017

Ja, je leest het goed – een massage voor een orgasme. En alleen het vrouwelijk orgasme wel te verstaan. Hoewel het doel van de massage niet is om een orgasme te bereiken. Eigenlijk is het hele doel ervan niet seksueel. Maar wat is het dan wel?

Orgasmic Massage, ook bekend als Orgasmic Meditation, oftewel OM’en, wordt omschreven als een vorm van meditatie. Een soort mindfulness oefening, het in contact komen met een ander, een verbinding maken. Het doel ervan is om een innerlijk hongergevoel te stillen. Met als resultaat dat je je gelukkiger voelt, meer energie hebt en dat je je compleet voelt. Volgens Nicole Daedone, de oprichtster van het bedrijf OneTaste, stillen wij vrouwen onze honger met een wat palliatieve coping stijl: door middel van winkelen, veel sporten, meer eten of juist diëten. Maar door te gaan OM’en zou je je dus completer voelen en dat niet meer nodig te hebben, aldus Daedone.

Maar hoe ziet dat OM’en er nou precies uit? Wat houdt het precies in? Na wat online onderzoek begrijp ik het als volgt: door de partner (man of vrouw, je eigen partner of een vreemde. Hier zo meer over…) wordt een nest gebouwd van kussen en dekens waar de ontvangende vrouw in mag gaan liggen. Er is een duidelijk stappenplan dat gevolgd wordt. De houdingen van de ontvanger en de partner staan vast – bepaalde punten van het lichaam raken elkaar aan. Dit om goed contact te maken met elkaar. Hierna trekt de partner latex handschoenen aan en gebruikt glijmiddel om een vinger aan de ingang van de vagina te leggen, met de andere hand wordt de wijsvinger gebruikt om de bovenste, linkerkant van de clitoris te strelen. Dit ook weer volgens het stappenplan van boven naar beneden. En dit dan vijftien minuten lang. Tijdens het masseren of strelen vraagt de ontvangende vrouw of het zachter, langzamer, sneller of harder kan. Volgens het stappenplan bedankt de partner dan de ontvangende vrouw voor deze aanwijzing, en bedankt de ontvangende vrouw de partner. De dubbele dank is van belang: de vrouw leert aangeven wat zij prettig vindt, de partner bedankt haar omdat hij/zij zo leert wat de vrouw prettig vindt en de vrouw bedankt dan weer dat de partner naar haar luistert en het haar naar haar zin wilt maken.Zoals eerder benoemd is het doel niet om klaar te komen, maar juist om de verbinding tussen vingertop en clitoris te voelen. Volgens de ervaringsdeskundige is dit een ontzettend krachtig gevoel. En als het wel voorkomt dat de vrouw klaarkomt, is dat ook oké.

Zoals hierboven staat omschreven kan de partner man of vrouw zijn, het hoeft ook niet je eigen partner te zijn of zelfs een bekende te zijn. Door het stappenplan te volgen kan in principe iedereen bij de ontvangende vrouw OM’en. Dit past dan ook weer bij het beeld dat het niet seksueel is, hoewel het doel wel is om seksuele energie op te laden. Een beetje verwarrend is het wel, maar misschien is dat ook het mindfulness element erin – alles is oké en alles mag, mits volgens het stappenplan. De acceptatie en wederzijds respect is hierin mooi terug te vinden, iets wat eigenlijk in alle relaties aanwezig zou moeten zijn.

Sinds kort worden de OM workshops in Nederland gegeven in Amsterdam en Rotterdam. Mocht je meer willen weten over het OM’en, de Nederlandse website geeft meer informatie over waar je een OM workshop kan volgen.
Daarnaast heeft Nicole Baedone een TEDTalk hierover gegeven die te vinden is op YouTube.

Bron hoofdafbeelding: Jim Cooke

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.