Kunst

Kunst: What The Cl*t?! #2

geschreven door 7 februari 2023

Aïsha Kanters is grafisch ontwerper en is in haar werk geïnteresseerd in ethische vraagstukken rond de thema’s beeldcultuur, identiteit en seksualiteit. Haar werk zal regelmatig te bewonderen zijn op Bedmanieren.nl en wordt begeleid door tekst en uitleg. In dit artikel neemt zij ons mee in haar project over de clitoris.

What The Cl*t?!

Welkom! Graag neem ik jullie verder mee in mijn project ‘What The Cl*t?!’. Het project was onderdeel van mijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit artikel is de tweede publicatie in een reeks van vijf publicaties over ‘What The Cl*t?!’. 

Mijn onderzoek

Voor de ‘What The Cl*t?!’-tekeningen heb ik zowel vrienden als volslagen vreemden gevraagd om te tekenen hoe zij denken dat de clitoris eruitziet in zijn meest basale vorm. Ik vroeg 170 mensen tussen de 18 en 72 jaar, inclusief mensen van verschillende genders en met zowel stedelijke als plattelandsachtergronden. De gemiddelde leeftijd was 26 jaar en de vrouw/man verdeling was ongeveer gelijk. 10% van de deelnemers indentificeerde zich met een ander gender dan vrouw/man. Alle mensen maakten een tekening van hoe zij dachten dat de clitoris eruitziet. Het resultaat daarvan zie je in bovenstaande afbeelding. 

In de vorige publicatie over dit project vroeg ik je om een tekening te maken van de clitoris. Wat was jouw eigen beeld bij de clitoris en vind je die terug tussen de tekeningen in de afbeelding? 

Over enige tijd volgt een volgende publicatie over het project ‘What The Cl*t?!’, waarin ik meer zal vertellen over het onderzoek dat ik deed. In een reeks van publicaties neem ik jullie mee in het project en de resultaten. 

Bekijk onze pagina met andere artikelen van Aïsha, waar je de overige ‘What The Cl*t?!’-posts (later) ook kunt vinden.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.