Kunst

Kunst: What The Cl*t?! #1

geschreven door 24 januari 2023
clit

Aïsha Kanters is grafisch ontwerper en is in haar werk geïnteresseerd in ethische vraagstukken rond de thema’s beeldcultuur, identiteit en seksualiteit. Haar werk zal regelmatig te bewonderen zijn op Bedmanieren.nl, begeleid door tekst en uitleg. In dit artikel neemt zij ons mee in haar project over de clit(oris).

What The Cl*t?!

Welkom! Graag neem ik jullie mee in mijn project ‘What The Cl*t?!’. Het project was onderdeel van mijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit artikel is de eerste publicatie in een reeks van vijf publicaties over ‘What The Cl*t?!’. 

Het ontstaan van het project

Dit project begon met mijn fascinatie voor de vorm van de clitoris. Ik vind de vorm bijzonder, prachtig en schattig. Maar kennen mensen die vorm eigenlijk wel? In dit project evolueerden mijn vragen langzaam naar de onderzoeksvraag: “Wie weet tegenwoordig wat de vorm van de clitoris is?”.

clitoris
© Aïsha Kanters

Opdracht over de clit

Ken jij de vorm van de clitoris? Pak potlood en papier, misschien een gum erbij en teken de clitoris zoals jij denkt dat zij eruit ziet. 

Over enige tijd volgt een volgende publicatie over het project ‘What The Cl*t?!’, waarin ik meer zal vertellen over het onderzoek dat ik deed. In een reeks van publicaties neem ik jullie mee in het project en de resultaten. Als je deze reeks blijft volgen, zal je er dus achter komen of jouw tekening van de clitoris enigszins klopt!

Bekijk onze pagina met andere artikelen van Aïsha, waar je de overige ‘What The Cl*t?!’-posts (later) ook kunt vinden.

Beeld: © Aïsha Kanters

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.