Kunst

Kunst: Het is oké om je kut te voelen

geschreven door 13 september 2022
kut

Tekenaar Fien illustreert kutten. Met haar bedrijf KUT.illustraties probeert zij het woord ‘kut’ weer een positieve draai te geven. Want het is wel maf dat zoiets moois zo vaak negatief gebruikt wordt in de Nederlandse taal. Wij mogen één van haar illustraties met begeleidende tekst publiceren. 

Illustraties van de vulva

Fien begon in 2019 met het maken van kaarten voor vriendinnen, met als doel om het woord ‘kut’ weer een positieve draai te geven. Het viel haar namelijk op dat dat woord zo normaal is geworden in de Nederlandse taal en vaak op een negatieve manier wordt gebruikt. De kut of de vulva is een geslachtsorgaan waar wel een beetje een taboe omheen hangt. Dat is jammer, want het is een prachtig orgaan. Fien tekent de kaarten dus ook om het taboe rond de vulva te doorbreken. Die mag namelijk ook wel eens in het zonnetje gezet worden! Voor haar bedrijf KUT.illustraties maakt zij onder andere kaarten en posters waarop de vulva de hoofdrol speelt. 

Fien: ‘Als door mijn illustraties het vrouwelijk geslachtsorgaan beter bespreekbaar wordt, is dat mooi meegenomen’.

Het is oké om je kut te voelen

De afbeelding bij deze publicatie heet ‘Het is oké om je kut te voelen’. Het is Fiens favoriete illustratie en één van de eerste designs. Het is een kaart die geschikt is voor de mooie en de minder mooie tijden, want ‘het is oké om je kut te voelen’ heeft een lekkere dubbele betekenis. Valt het kwartje al? 

Fien: ‘Als ik naar de kaart kijk, word ik er nog altijd super vrolijk van. Weg met die schaamte voor self pleasure en weg met die schaamte over een kutgevoel hebben! Praat erover, over seks, over self pleasure, over gevoelens en je slecht voelen, over alles. Het brengt mij in ieder geval altijd meer om het te uiten. Ik hoop dat deze illustratie een mooie ingang kan zijn voor een fijn en open gesprek’.

Wil je meer weten over de kut? Lees dan onze eerdere artikelen over de clitoris en de vulva en de vagina.

De kaarten, posters en een kalender zijn verkrijgbaar via de website van KUT.illustraties.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.