Relaties

Leren liefhebben, de kunst van het verbinden.

geschreven door 13 mei 2016

Wij als mensen willen graag verbinding met elkaar maken, dat lijkt in onze natuur te zitten. Simpelweg omdat we beter overleven met elkaar dan alleen.

Als eerste hechten we ons aan onze ouders. Later gaan we op zoek naar andere verbindingen, op deze manier beginnen liefdesrelaties. Dat relaties aangaan ergens heel natuurlijk is, wil nog niet zeggen dat relaties makkelijk voor ons zijn. Als je ziet hoeveel mensen aan het stuntelen zijn met het aangaan en behouden van relaties, zou je soms denken dat het veel makkelijker is als we alleen blijven. Zeker als je gevoeld hebt hoe kwetsbaar je kunt zijn en hoe veel pijn een relatie kan doen.

In onze wereld zijn er genoeg manieren om je (opnieuw) te verbinden en het eerste contact te maken. De datingapps vliegen je om de oren. Deze spelen allemaal in op die dorstige behoefte van de mens om zich te verbinden. Helaas wordt je niet verteld wat je moet doen als je die aantrekkelijke partner hebt binnen gehengeld. Hoe fijn zou het zijn om tools aangereikt te krijgen om je in de liefde op weg te helpen?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je over je gevoel communiceert? Hoe ga je om met het feit dat de ander verwachtingen en een eigen mening heeft? Deze vragen geven je meer inzicht in jouw relaties. Op deze manier kan je leren van je huidige relatie(s) in plaats van het redden van je relatie door bijvoorbeeld therapie. Gedurende ons leven leren we door vallen en opstaan en door goed op te letten, zoals door scholing en onze omgeving. Zou er dan zoiets kunnen werken als lessen in de liefde?

Natuurlijk kan je nooit een mastertitel behalen in het hebben van relaties, het hoeft écht niet perfect. Naar mijn mening gaat het er ook niet om hoe je de duur van de relatie verbetert. Iedereen heeft juist de vrijheid om een relatie te beëindigen wanneer hij of zij wil. Ik vind het belangrijk dat je de kwaliteit van jouw relaties kunt verbeteren. Zodat je optimaal kunt genieten van jouw relaties. Wil jij succesvol in de liefde zijn? Blijf dan Bedmanieren.nl volgen voor onze liefdeslessen, tools en adviezen.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.