Relaties

Speeddaten: Hoe pak je dit het beste aan?

geschreven door 18 september 2018

Speeddaten – we kennen allemaal wel het principe uit de Hollywood films en series waarin we aantrekkelijke vrijgezellen mannen en vrouwen tegenover elkaar zien zitten die in twee/drie/vier minuten elkaar leren kennen. Het lijkt er allemaal rustig en gemoedelijk aan toe te gaan en sommige mensen ontmoeten de vrouw/man van hun dromen. Maar is de werkelijkheid ook zo? In Nederland worden steeds meer speeddate avonden georganiseerd. Wat is nou belangrijk voor zo’n avond als je er als vrijgezel naar toe gaat? Hieronder vijf tips hoe je het meeste kan halen uit je speeddate avond.

  1. Zorg dat je iets aan doet waarin jij je goed voelt. Het klinkt misschien voor de hand liggend maar dit is zo belangrijk! Als jij je goed voelt, dan straal je dit ook uit. Dus laat de knellende broek thuis en het jurkje waar je telkens aan moet trekken omdat hij omhoog/omlaag kruipt in de kast. Oké het is niet de bedoeling dat je in je onesie daar zit, maar kleding waar jij je in comfortabel voelt is het halve werk.
  2. Drink niet te veel alcohol. Ook weer zo’n inkopper? Helaas is het erg verleidelijk om de zenuwen weg te drinken voor je van huis gaat, of als je er eenmaal bent. Maar alcohol maakt je minder scherp waardoor je minder onthoudt van de 20 vrijgezellen die voor je neus zitten straks.
  3. Schrijf alles gelijk op! Je denkt misschien een goed geheugen te hebben, maar na vijf personen te hebben gesproken in een korte tijd ga je echt wel informatie, feiten en indrukken door elkaar halen. Je krijgt niet voor niks een kaartje waarop je alles bij kan houden, gebruik dit dan ook! En niet alleen om aan te vinken of je wel of geen match hebt met die persoon, maar ook wat steekwoorden. Als je na afloop je “match mail” krijgt dan kan je ook nog wat informatie erbij zoeken, dat is wel zo handig!
  4. Probeer eens wat nieuws – in plaats van vertellen wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet, begin een gesprek over iets grappigs wat je hebt mee gemaakt die week of vraag de ander naar haar/zijn ergste vakantie verhaal. Dit zal de nodige adem geven en een andere indruk achter laten bij je gesprekspartner!
  5. Het allerbelangrijkste: het gaat uiteindelijk niet om wat je zegt of doet, maar om de ‘klik’ die er is tussen twee mensen. Of je elkaar nou tijdens het speeddaten, in de kroeg of online ontmoet – een bepaalde chemistry moet er zijn tussen twee mensen. Dus in plaats van je elevator pitch geven twintig keer achter elkaar – ga even terug naar je gevoel en kijk of er een bepaalde aantrekkingskracht is tussen jou en je gesprekspartner van 3 minuten. Je gevoel zal je hierbij helpen!

Heb je interesse om te gaan speeddaten? Dan kan dat via speeddaten of flitsdate. Succes!

Hoofdafbeelding: Daria Shevtsova via Unsplash

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.