Relaties

Kerst: aandacht voor je relaties onder de maretak

geschreven door 24 december 2019

Kerst staat voor de deur. Wil jij aandacht besteden aan je relaties met je romantische partner of andere belangrijke mensen in jouw leven? Lees dan deze tips voor gespreksvragen onder ‘the mistletoe’.

Ho ho ho, mistletoe

Kussen onder de maretak, een typisch romantisch gebruik tijdens de kerstdagen. In de tijd van de Keltisch druïden werd de maretak al gebruikt. De druïden geloofden in de geneeskrachtige kracht van de plant en beschouwden het als een vruchtbaarheidssymbool en afrodisiacum. In de loop van de tijd is het idee ontstaan dat je onder een maretak zoveel keer mocht kussen als er besjes aan zaten: voorafgaand aan elke kus moest een besje worden verwijderd. Als de tak kaal is, is de magische werking van de tak voorbij en mag er niet meer onder worden gekust. Tegenwoordig nemen we het met die regel die meer zo nauw!

Aandacht voor je relaties tijdens kerst

Heb je zin om wat extra aandacht aan je romantische relatie of de relaties met andere belangrijke mensen in jouw leven te besteden deze Kerst? Online kan je reeksen met vragen vinden die je elkaar kan stellen voor een gesprek dat anders is dan anders. Zo leer je elkaar weer wat beter kennen.

Wij brachten bijvoorbeeld een bezoekje aan de website van Happinez, waar zo’n lijstje met vragen staat genoemd. Een andere bekende vragenreeks is de ‘36 questions to fall in love‘. Dit is een lijst met 36 vragen, die steeds ‘intiemer’ worden. De lijst is onderzocht in een wetenschappelijke studie, waaruit bleek dat koppels die samen in 45 minuten de 36 vragen doornamen in een gesprek, meer nabijheid ervaren dan koppels die de opdracht kregen om aan ‘small talk’ te doen. We schreven op Bedmanieren.nl al eens eerder over het delen van je behoeftes, verlangens en wat je raakt, om zo écht contact te maken.

Je kan zulk soort vragen online opzoeken en samen doornemen. Nog leuker is het om naar de winkel te gaan, een vragenspelletje te kopen en deze voor je geliefde(n) onder de kerstboom te leggen als verrassing! Denk bijvoorbeeld aan Het Relatiespel of de reeks van Openhartig, met thema’s gericht op zowel romantische (bijv. In Love en Private Time) als niet-romantische relaties (bijv. Go for it! en Classic). Heb je meer zin in erotiek met je partner deze dagen? Dan is het sexy bordspel Tease and Please Ultiem verlangen een tip. Deze spellen zijn online, maar ook bij spellen-/speelgoedwinkels te koop.

kerst

Een voorproefje

Heb je al zin in een voorproefje? Deze leuke vragen vonden wij bij Happinez en 36 questions in love:

  • Is er iets wat je hebt gedaan, maar nooit meer opnieuw zou doen?
  • Wat zou je doen als geld geen rol speelde?
  • Welke tegenslag bracht je uiteindelijk iets moois?
  • Hoe ziet de perfecte dag eruit?
  • Zou je beroemd willen zijn? Op wat voor manier?
  • Oefen je weleens wat je gaat zeggen voordat je een telefoontje pleegt? Op welke manier?

Veel plezier onder de maretak!

Beeld: Paul Zoetemeijer via Unsplash.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.