Seksualiteit

Sexy podcasts: luister je mee?

geschreven door 30 mei 2017
Sexy podcasts

Ben jij al fan van het luisteren van podcasts? In dit artikel tippen wij er vijf die gaan over seksualiteit. Sexy podcasts dus!

Vijf sexy podcasts

1. Bedvogels

Bedvogels is gemaakt door Judith Konijn, Gian van Grunsven,Botte Jellema en Chistel Sunter voor omroep HUMAN. Zij vertellen hoe de tijd waarin we leven bepaalt hoe we naar seks kijken en daarom ‘doorkruist Bedvogels tijd en ruimte, op zoek naar de drijvende kracht achter seks’. Seksualiteit wordt in deze podcastserie bekeken door de eeuwen heen: van de Oude Grieken en het Oude China tot aan de jaren ’70 en het heden. Experts worden geïnterviewd en elke aflevering begint met een discussie met het Bedvogels-panel: een panel van twintigers en dertigers dat vertelt over hun ervaringen met bijvoorbeeld seksuele lust en masturbatie.

In de eerste aflevering: hoe zit het met seksuele lust en fysiek verlangen door de tijd heen? Hoe dachten de Oude Grieken over lust? Kun je je tegen lust verzetten of moet je je eraan onderwerpen? Mag je grenzeloos gaan voor genot of moet je je daarvoor schamen en je bedwingen? In de daarop volgende afleveringen komen onder andere aan bod: masturbatie, seksuele opvoeding en preutsheid. Luisteren maar!

2. Vuile Lakens

Vuile Lakens is van Belgische makelij en wordt, met een Belgisch accent om verliefd op te worden, gepresenteerd door Anaïs van Ertvelde en Heleen Debruyne. In de eerste aflevering gaan zij op ontdekkingstocht in de vagina. Voor de man is het voortplantingsorgaan immers duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van het lichaam, maar welke vrouw heeft weleens een blik geworpen op de ingang van haar baarmoeder, die zich in de vagina bevindt? Anaïs en Heleen vertellen over de geschiedenis van het speculum (de ‘eendenbek’) en het vaginaal onderzoek. Met behulp van een speculum nemen zij een kijkje in hun eigen vagina. In de afleveringen daarna: de vrouwelijke erectie, schaamhaar en de voor- en nadelen van verschillende soorten condooms.

3. Huffpost Love + Sex

Huffpost Love + Sex wordt gemaakt door Noah Michelson en Karina Colodny. In deze podcastserie bekijken zij vanuit een antropologisch perspectief hoe we praten over liefde en seks. In elke aflevering wordt een vraag beantwoord, zoals: ‘Wat is de invloed van een drugsverslaving op je seksleven?’, ‘Wat is een seks roulette feestje?’, ‘Is het oké om te fantaseren over verkrachting?’, ‘Kan een man seks hebben met een andere man en nog steeds heteroseksueel zijn?’ en ‘Hoe is het om helemaal geen interesse te hebben in seks?’. De toon is enthousiast en vol van acceptatie voor het hebben van het soort seks dat een ieder fijn vindt.

4. B stories

In B stories vertellen vrouwen en mannen over borsten! Elke aflevering is er één persoon aan het woord die een grappig of ontroerend verhaal over borsten vertelt. Sommige verhalen zijn iets langer, maar de meeste duren een paar minuten. Zo hoor je in B stories over het kopen van een eerste push-up beha, de boezem na een eenzijdige borstamputatie en zwemmen met nipple covers.

5. Sex with Emily

In Sex with Emily bespreekt seksexpert Emily Morse seks en relaties, met onderwerpen als ‘Wat te doen als je partner meer seks wil dan jij?’, ‘Hoe kan je je clitoris vinden?’, ‘Seksspeeltjes voor mannen, vrouwen en koppels’, en ‘Welk glijmiddel is het fijnst?’.

Benieuwd? Zet je koptelefoon op, laat je oortjes rood worden en leer meer over seksualiteit!

Beeld: rawpixel.com.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.