GenderSeksualiteit

Queer Times: Inspiratie voor LHBTI-ers

geschreven door 4 juli 2017
Queer Times

Queer Times is een nieuw online platform voor iedereen op het LHBTI+-spectrum. Dit mooie initiatief biedt hoop in het gevecht tegen de heteronormativiteit in de samenleving!

LHBTI-emancipatie

De overheid streeft naar een gelijke behandeling voor iedereen in Nederland. Dit geldt ook voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). In Amerika wordt ook wel gesproken over the alphabet people. Dat zijn alle mensen die niet binnen de heteronorm passen. In Nederland kiezen we ervoor om de term LHBTI+ te gebruiken om de hele groep te duiden. Mensen met een intersekse-conditie kunnen verschillende aangeboren aandoeningen hebben waarbij de ontwikkeling van het chromosomale, gonadale (geslachtsklieren) of anatomische geslacht verschilt van de norm. Bijvoorbeeld mannen die worden geboren met XX-chromosomen of meisjes die worden geboren met een clitoris die zo groot is, dat net zo goed van een kleine penis zou kunnen worden gesproken.

Daarnaast wil de overheid dat LHBTI’s niet meer te maken krijgen met geweld en discriminatie. Om dit te bereiken paste de overheid de afgelopen jaren enkele wetten aan. Bijvoorbeeld de wet om de positie van lesbische ouders te verbeteren. Ook is Duitsland inmiddels het 23ste land ter wereld waar homo’s en lesbiennes in het huwelijk kunnen treden. Vorig jaar vierde Nederland het 15-jarig jubileum van het homohuwelijk in ons land. Bovendien worden er ook leermodules ontwikkeld voor sociaal professionals, zodat ze de LHBTI-gemeenschap betere hulp aan kunnen bieden. LHBTI-ers hebben namelijk vaker dan anderen te maken met een gebrek aan acceptatie vanuit de samenleving. Goede ontwikkelingen ter bevordering van de LHBTI-emancipatie dus!

Inspiratie

We zijn de tijd voorbij dat de mainstream media het onderwerp schuw is. Wanneer je echter op zoek gaat naar LHBTI-platforms op social media, dan zul je niet veel vinden. Er bestaan geen Facebook of Instagram accounts waar je een kijkje in de keuken krijgt in het leven van LHBTI-mensen off van LHBTI-ers waar je een voorbeeld aan kunt nemen. Juist toen we daarnaar zochten, stuitten we op Queer Times.

In een interview van queer-times.com vertelt Malou Zonjee (25) over haar coming out als biseksueel.

Wat is Queer Times?

Queer Times is een online platform voor iedereen op het LHBTI+-spectrum. De auteur van Queer Times, Haroon Ali (freelance journalist, o.a. werkzaam voor de Volkskrant), interviewt rolmodellen uit de community. Hij vecht tegen de heteronormativiteit in de samenleving door wereldwijd rolmodellen te bevragen over het leven, de liefde en alles daar tussenin. De inspirerende verhalen op Queer Times moeten jongeren laten zien: it gets better, it really does.

In een interview van queer-times.com omschrijft Artsi Ifrach (46) zichzelf als homoseksueel en “one of a kind, net zoals wij allemaal”.

Waarom ben je hiermee begonnen?

“Ik vind het frustrerend dat er zo weinig LHBTI-rolmodellen zijn met wie je je écht kunt identificeren. In de mainstream media (maar ook in homomedia) zie je vooral beroemdheden, karikaturen en lekkere lijven. Ik wil daarom inspirerende mensen interviewen die dicht bij de lezer staan, alledaagse helden aan wie je je kunt optrekken. Hun verhalen draaien om hoop, optimisme en doorzettingsvermogen”, aldus Haroon. Dat is precies waar we naar op zoek waren.

In een interview van queer-times.com geeft Sean-Claude Neufville (30) aan transgender te zijn en psycholoog te willen worden.

Waar vinden we Queer Times?

Queer Times is te vinden op queer-times.com, Instagram (@queertimes) en Facebook (@thesearequeertimes).

 

Beeld: Rawpixel

Wellicht ook interessant voor jou: