RelatiesSeksualiteit

Heerlijk geplande seks

geschreven door 1 november 2022
geplande seks

Oh, wat hebben we het druk met z’n allen. Het huishouden, de kinderen uit school halen, proberen nog wat van je carrière maken, snel op Instagram een foto plaatsen en oh ja, nog iets met seks soms?! Nou, pak die agenda er maar bij en zet een rood hartje bij vrijdagavond. Geplande seks kan reuze spannend zijn of valt seks niet te plannen?

Seks; we zijn er soms veel te druk voor. Hoezeer we het ook willen, soms lijkt er gewoonweg geen tijd voor te zijn. Toch reageren de meesten een beetje sceptisch op geplande seks. Spontane seks wordt als beter, leuker en spannender gezien. Toch zijn er veel argumenten te verzinnen voor het inplannen van een fijne vrijpartij.

Quality time; écht tijd en aandacht voor elkaar

Aan het begin van een relatie kan je vaak niet van elkaar af blijven. Alle verliefdheid maakt op een gegeven moment plaats voor ‘houden van’. Het is dan ook niet gek als de spontane, gepassioneerde sekspartijen op de keukentafel er dan bij inschieten. Wanneer je lang samen bent, kan het gebeuren dat je een beetje langs elkaar heen gaat leven. Daarom is het belangrijk dat je dingen bewust samen blijft doen. Want als je met elkaar in één huis woont, maar nauwelijks meer dingen samen onderneemt, kan je het gevoel krijgen dat je meer huisgenoten van elkaar bent dan partners. Je plant geen dingen meer met elkaar in, omdat je het idee hebt dat je elkaar ‘toch wel ziet’. Zonde, want juist deze quality time zorgt ervoor dat jullie niet uit elkaar groeien en dat die passie tussen jullie af en toen weer even oplaait. Het is dus belangrijk dat je écht tijd voor elkaar vrijmaakt. Hoe je die tijd invult, kunnen jullie helemaal zelf bepalen. Het hoeft ook niet alleen om seks te gaan, want even tegen elkaar aankruipen, zoenen, knuffelen of een fijn gesprek draagt ook bij aan het versterken van de intimiteit.

Communicatie

Er bestaat geen formule voor een perfect seksleven. Hoe vaak we het doen, wanneer, hoe lang en met wie hangt af van veel factoren. Iedereen heeft andere wensen, grenzen en behoeftes. Daarnaast kennen de meesten weleens periodes waarin seks op een laag pitje staat. Voor je het weet, gaan er weken voorbij en realiseer je je opeens dat je al een tijd geen seks hebt gehad. We schreven al eerder op Bedmanieren.nl over vermoeidheid als reden voor weinig actie tussen de lakens. Dat het even wat rustiger is op seksgebied hoeft niet per se een probleem te zijn, tenzij je het wel wil, maar het er niet van komt. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden voor zowel jou als je partner. Hierbij is de communicatie erg belangrijk: blijven praten over verlangens en wensen en hoe jullie hier samen naar toe kunnen werken. Bedenk hierbij dat er altijd verschil bestaat in verlangen; als partners heb je bijna nooit tegelijk evenveel zin.

Geplande seks is ook spannend

Dat je al weet wat er staat te gebeuren, kan juist extra opwindend werken. Hoe leuk is het om elkaar stoute berichtjes te sturen als je op werk bent. Je hebt met z’n tweeën een klein geheimpje. Niemand in het gezin weet dat als de kinderen aan het sporten zijn, jullie je eigen workout hebben in bed. Dit soort geheimpjes brengen jullie weer dichter bij elkaar. Het zijn kleine dingen, maar ze dragen bij aan het intact houden van de intimiteit. 

Door seks te plannen, kun je er echt even de tijd voor nemen, anders dan bij een vluggertje tussendoor. Dit betekent niet dat de seks uren moet duren, maar als je geruime tijd inplant, kun je misschien weleens op een andere sekstoer gaan dan je normaalgesproken doet. 

Dat geplande seks heel goed kan werken in de relatie betekent natuurlijk niet dat elke vrijpartij gepland moet worden. Spontaniteit mag er zeker zijn, maar het is niet het enige ingrediënt voor een fijn seksleven.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.