EducatieErotiek

Sexy Apps

geschreven door 25 juni 2019

Eerder schreven we op Bedmanieren.nl dat het lastig kan zijn om over seksualiteit te praten met je partner en hoe je dat kan aanpakken. Laten er nu net een hoop applicaties voor je telefoon bestaan om dit te vergemakkelijken! Hieronder een aantal apps die het spreken over seksualiteit wat laagdrempeliger voor je kunnen maken.

De Gottman Card Deck App

De Gottman Card Deck app is door John en Julie Gottman ontwikkeld op basis van hun relatietherapiemethode. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar gedrag, communicatiepatronen en conflicten bij stellen. Om hulp laagdrempeliger te maken hebben ze een applicatie ontwikkeld om stellen thuis te helpen de communicatie te verbeteren en moeilijke onderwerpen te bespreken.

De Gottman Card Deck bevat vragen in verschillende categorieën  die je kunt stellen aan je partner, maar ook opdrachten om samen te doen of onderwerpen om te bespreken of delen. De vragen zijn opgedeeld in de categorieën: behoeften, wensen en/of grenzen, maar ook emoties en ervaringen uit het verleden.
De opdrachten bestaan ook uit verschillende categorieën waarbij ze steeds intiemer of extremer worden: van ‘mild pikant’ tot ‘zeer pikant’. Hoewel bepaalde opdrachten misschien niet bij jullie (of jou) passen kunnen ze wel leiden tot goede gesprekken of een aanzet geven om over een bepaalde seksuele handeling te praten!

XConfessions

De applicatie van XConfessions is een spel dat samen of alleen gespeeld kan worden. Bij deze applicatie kun je seksuele fantasieën swipen naar links (bij geen interesse) of naar rechts (bij interesse). Je kan het spel alleen spelen en inspiratie opdoen, maar uiteraard kan het ook samen. Als je samen met je partner speelt, krijg je een melding wanneer jullie een overeenkomst hebben in de naar rechts geswipte seksuele fantasieën. Hier zou je dan direct mee aan de slag kunnen! Andere fantasieën waarin je interesse hebt getoond kan je partner niet inzien, dus je hoeft je (uiteraard) nergens voor te schamen.

Kindu For Couples

Wil je juist minder praten, maar meer dóén op het gebied van seks, seksualiteit en intimiteit dan is de applicatie Kindu for Couples misschien wat voor jou! Deze applicatie heeft ook de insteek om meer openheid over seks te bieden, maar doet dit door middel van opdrachten. Er is zelfs een onderdeel met een dagelijkse opdracht die je direct kan uitvoeren! Net als bij de vorige applicatie zou je een lijst kunnen maken samen met je partner over welke seksuele handelingen jullie graag zouden willen verrichten – samen of alleen. Als single kun je met deze applicatie nagaan welke seksuele handelingen jou aanspreken.

Het leukste is: alle applicaties zijn gratis te downloaden via de appstore! Dus waar wacht je nog op? Ga meteen aan de slag om jezelf of jouw partner op seksueel gebied nóg beter te leren kennen.

Wellicht ook interessant voor jou: