Erotiek

Neem eens de tijd voor een vallei-orgasme

geschreven door 24 maart 2020
Vallei orgasme

Sociale contacten worden beperkt en iedereen moet verplicht thuisblijven in verband met het coronavirus. Een goede tijd voor bezinning en wat aandacht voor zelfbeminning. Heeft een van jullie wel eens een vallei-orgasme geprobeerd?

Over het algemeen wordt een orgasme omschreven als een piekervaring aan intense opwinding en plezier, gepaard met een veranderde bewustzijnstoestand en onwillekeurige spiersamentrekkingen van de bekkenbodem en geslachtsorganen. Dit met een intens gevoel van bevrediging en gelukzaligheid tot gevolg. Eerder schreven we al op Bedmanieren.nl over de verschillende soorten orgasmen en over het nut van een orgasme. Maar wat als ik je vertel dat er zoiets bestaat als een vallei-orgasme? Wat is dat dan precies en wat moet je daarvoor doen?

Wat is het vallei-orgasme?

Het  woord ‘vallei’ associeer je misschien met een dal, wat nogal een negatieve connotatie heeft. Een vallei-orgasme is allerminst een diep dal. Met de term ‘vallei’ wordt meer gedoeld op uitgestrektheid. Het betreft een langdurig, uitgestrekt orgasme. Waar een normaal orgasme een soort hele hoge piek is, is een vallei-orgasme juist een constant verhoogd niveau. Dit soort orgasme is dus niet alleen lang, je voelt het ook door je hele lichaam. Vrouwen die dit hebben, omschrijven het als: “Een intens gelukkig gevoel, dat de hele dag kan duren en veel voldoening geeft.” 

Waar komt het vandaan?

Het vallei-orgasme bestaat al duizenden jaren. Het werd ontdekt door de Chinese taoïsten. Zij kwamen erachter dat vrouwen hun seksuele opwinding door bepaalde technieken enorm kunnen verhogen. Tao-trainer Reinoud Eleveld heeft deze kennis naar Nederland gehaald en hier de Vallei organisatie opgericht. Eleveld is zijn leven lang op zoek geweest naar kracht en energie en was nieuwsgierig naar de invloed en werking van seksuele energie. Het antwoord heeft hij bij vele leermeesters en meesteressen gevonden en hij geeft het vanuit Taoïstisch oogpunt door. Hij zegt dat seksuele energie kan worden gestuurd in het lichaam.

De orgasmes die dan ontstaan zijn grandioos en trekken door het hele lichaam. Die duizenden jaren oude kennis geeft hij op vele manieren door, zo ook in een online cursus van vier maanden. Het is dus niet iets wat je in een avondje onder de knie kan krijgen, je moet het zien als een leerproces. Dit gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over het aanwezig zijn in je eigen lichaam, het voelen wat jouw lijf nodig heeft en het optimaal kunnen genieten in je lichaam.

Vrouwelijke seksualiteit

Ook Marleen Janssen, de auteur van het boek Alleen voor vrouwen (het geheim van het vallei-orgasme), zweert bij het vallei-orgasme. Janssen interviewde ruim twintig jaar lang talloze vrouwen over seksualiteit: “Als je al die verhalen op een hoop gooit, word je niet blij. Ik denk dat minstens de helft van alle vrouwen nooit zin heeft en dat een flink deel zelden of nooit klaarkomt. Ontzettend veel vrouwen durven zichzelf niet aan te raken. Die zien masturberen als vreemdgaan. In bed wordt nog altijd voornamelijk mannelijk gevreeën: neukgericht, altijd op weg naar het hoogtepunt.”

Het is dus slecht gesteld met de vrouwelijke seksualiteit volgens Janssen. Seks is te veel gericht op het klaarkomen van de man en te weinig op het genot van de vrouw, zegt de schrijfster. Het vallei-orgasme moet daar volgens haar verandering in brengen. Zeker als je moeite hebt opgewonden raken en je niet vaak of misschien wel nooit een orgasme beleeft, dan zou het vallei-orgasme iets voor jou kunnen zijn aldus Janssen. Dat komt hierdoor: als je het vallei-orgasme gaat leren, ontdek je een nieuwe manier om jezelf in opwinding te brengen. Die manier is zo fijn, zacht en vrouwelijk, daar bloeien vrouwen van op. Volgens Janssen kan je het vergelijken met het besturen in een Ferrari. Je leert gas geven en remmen met je seksuele energie, jij blijft de baas over de Ferrari. En met die Ferrari kan je dus hele fijne, diepe hoogtepunten bereiken.

Zelfbeminnen

Het vallei- orgasme behoort tot één van de vormen van zelfbeminning, waar ook andere meditatieve vormen van masturbatie onder vallen. Die heten bijvoorbeeld mindful masturberen of meditatief masturberen. Het draait er vooral om je aandacht in het hier en nu te houden en de tijd te nemen voor jezelf, je lichaam en je verlangens. Leren voelen wat voor jou goed werkt en pauzes inbouwen behoort hier ook toe. In grote lijnen is de les: stoppen met direct je doel na te streven. Toch is dit zo makkelijk nog niet. Natuurlijk is een ‘quick fix’ in je nachtkastje altijd fijn om je in een gierend tempo naar je hoogtepunt te brengen, maar het loont om jezelf eens wat af te remmen en eerst aan jezelf te denken. 

Wellicht ook interessant voor jou:

4 reacties

Henk 26 maart 2020 om 11:22

Hallo Feya,
Interessant artikel, maar ik vroeg mij af kunnen wij als mannen hier ook nog een rol in spelen
of is het toch meer een vorm van vrouwelijke zelfbevrediging ?

Antwoorden
mm
Feya Haagsman 29 april 2020 om 07:20

Hoi Henk,

Goede vraag. Ik heb het inderdaad niet in mijn artikel genoemd maar mannen kunnen ook een vallei orgasme leren. Mannen leren eerst multi-orgastisch worden. Daarbij is het belangrijk om je piekorgasme af te leren en dus de zaadlozing in te houden. Voor verdere informatie moet ik je toch echt verwijzen naar de professionals die zo’n training geven:https://vallei-orgasme.nl/informatie/en-de-mannen-dan/. Succes en ben benieuwd wat je ervan vind!

Groet,

Team Bedmanieren

Antwoorden
Red Tag 29 april 2020 om 09:54

Geen “vallei”, maar Volley” orgasme

Ik ben bang dat “vallei orgasme” een misvatting is; het Engels/Amerikaans kent wel “volley orgasm”:

O: The Intimate History of the Orgasmbooks.google.nl › books – Vertaal deze pagina
The Intimate History of the Orgasm Jonathan Margolis … 28 m.p.h. starting speed, the initial volley is occasionally, especially when there is a build-up of semen, …
Jonathan Margolis – 2005 – ‎Health & Fitness

Antwoorden
mm
Feya Haagsman 13 juni 2020 om 14:44

Beste Tag,

Bedankt voor je reactie. Naar ons weten is heet het in het Nederlands een vallei-orgasme. Dit kun. je nalezen op de verschillende sites en boeken die genoemd worden in het artikel.

Groet,

Team Bedmanieren

Antwoorden

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.