EducatieInspiratie

Wist je dat?! Jouw maandelijkse shot weetjes #3.

geschreven door en 25 augustus 2020
weetjes

Onder het motto #stayhome bleven we in de maanden na de eerste coronapiek massaal thuis. Bedmanieren.nl hostte daarom twee keer een Thuispubquiz. Een pubquiz, maar dan vanuit huis, met als thema seksualiteit. Tijdens de Thuispubquiz gingen zo’n 70 deelnemers fanatiek de strijd met elkaar aan. Speciaal voor jullie, aan iedereen die meedeed en aan iedereen die er helaas niet bij kon zijn, een artikel gevuld met sappige weetjes, feitjes en verhalen uit onze Thuispubquiz.

Wat is…?

Het perineum? 

Het stukje huid tussen de anus en de vulva of scrotum.

Een vallei-orgasme? 

Een langdurig, uitgestrekt orgasme. Een vallei-orgasme is allerminst een diep dal, maar doelt juist op de uitgestrektheid van een orgasme. Waar een normaal orgasme een soort hoge piek is, is een vallei-orgasme juist een constant verhoogd niveau, waarbij je het orgasme door je hele lichaam voelt.

Pegging? 

Steeds meer stellen deden in 2018 aan pegging. Pegging is een omgedraaide man/vrouw rol. Hierbij switchen de man en vrouw als het ware van rol en penetreert de vrouw de man anaal met behulp van een voorbinddildo of vibrator. Er wordt in de slaapkamer steeds meer met anale stimulatie geëxperimenteerd. Het is dus een misverstand dat anale stimulatie alleen voor de homoseksuele man zou zijn.

Wat zeggen de cijfers?

Faken

Een orgasme faken; doen alsof je klaarkomt. Van de heteroseksuele en lesbische vrouwen faket 50-65% weleens een orgasme. Drie redenen om dit te doen zijn:
1. De kans op een orgasme klein inschatten.
2. Willen dat de vrijpartij stopt.
3. Het vermijden van negatieve gevolgen voor de bedpartner (zoals diegene kwetsen) en/of een positief effect willen bereiken (zoals de bedpartner tevreden stellen).

Vruchtbaarheid man

Vanaf het 35ste levensjaar vermindert niet alleen de vruchtbaarheid van de vrouw, maar ook die van de man. Verder beïnvloedt iemands leefstijl ook de kwaliteit van het zaad. Bijvoorbeeld door te roken, door middelengebruik, stress, frequent saunabezoek, of overgewicht kan de kwaliteit van het sperma afnemen.

Travestie

Van de Nederlandse mannen is tussen de 1% en 5% travestiet; dit zijn tussen de 70.000 en 300.000 mannen in Nederland. Bij travestie denkt men meestal aan een man die zich kleedt, voordoet en gedraagt als een vrouw. Daarentegen worden vrouwen die zich mannelijk kleden of gedragen meestal niet als travestiet gezien. Mannelijke travestieten worden maatschappelijk gezien minder getolereerd dan vrouwelijke travestieten. Hierdoor vindt veel travestie in besloten kring of in het geheim plaats. (Bron: NISSO onderzoek, 1997).

Wist je dat…?

De huid

Sensuele aanraking, ofwel huid-op-huid-contact is een belangrijk onderdeel van onze opwinding, zelfs zonder dat de genitale huid direct wordt aangeraakt. Er is dan ook een plek waar ons grootste seksorgaan minder snel gestimuleerd kan worden, namelijk onder de knieholtes. Andere zones zijn de lippen, oren, zijkanten van de nek, de onderkant van de polsen, het perineum, en de anus. 

Waar of niet waar? Aantrekkelijke mensen verdienen meer. 

Aantrekkelijke mensen worden inderdaad vaak voorgetrokken, verdienen meer en zijn succesvoller. Maar aantrekkelijk zijn hangt niet alleen af van uiterlijk, maar ook van een aantal andere zaken. Bijvoorbeeld zelfvertrouwen, de toekomstige verwachting dat we iemand dagelijks gaan zien, of je elkaar kunt laten zijn wie je bent, of je elkaar leuk vindt, veel overeenkomsten hebt en dezelfde spannende dingen beleeft. 

Tot je volgende shot!

Beeld: Rawpixel

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.